Kaffee und Kuchen concert

Amicitia heeft zondagmiddag 20 oktober jl. een ‘kaffee und kuchen’ concert gegeven bij Café Haamberg in Tilligte. Dit thema is gekozen als verlengstuk van het succesvolle Oktoberfest concert in 2018.
De bezoekers werden warm welkom geheten door de vrijwilligers achter de ‘kuchen-tisch’ en getrakteerd op een zelfgemaakt stukje taart door de leden. Daarna konden ze plaatsnemen in de zaal van Hans, die speciaal voor deze middag gezellig was aangekleed door de leden van de concertcommissie. De zaal was ongekend vol; er zijn even snel wat tafels en stoelen bij gehaald zodat iedereen kon zitten.Alle muzikanten droegen voor het eerst de nieuwe kleding, mede mogelijk gemaakt door modehuis Koopman en de inzet van organisator Karin Groeneveld-Leeferink.
De fanfare speelde onder leiding van Martijn Linderhof. De slagwerkgroep bracht nummers ten gehore onder leiding van Jaap Hoving. Door de fanfare, slagwerkelijk mede ondersteund door enkele leden van de slagwerkgroep, werden veelal bekende Duitse nummers gespeeld, waaronder werken van Strauss, polka’s en walzen. Maar ook hedendaagse stukken zoals Helene Fischer ontbraken niet.
De slagwerkgroep speelde verschillende nummers, waaronder het bijzondere ‘Blik op de Toekomst’. Bij dit nummer werd er niet alleen op ‘normaal’ slagwerk, maar ook op olievaten en pannen gespeeld. De afwisseling tussen fanfare en slagwerkgroep én de gezamenlijke werken werden door het publiek erg gewaardeerd. De middag werd afgesloten door het huldigen van erelid Bennie Leeferink. Hij werd toegesproken door voorzitter Wilma Groeneveld-ten Berge. Bennie is sinds de oprichting in 1978 al spelend lid en een stille kracht van de vereniging. Buiten de muzikale activiteiten is hij één van de kartrekkers van de oud-ijzeractie en is hij het hele jaar doorlopend aan de slag met het verzamelen en sorteren van oud ijzer voor de muziekvereniging.
Bennie is gehuldigd en mocht een speld en oorkonde in ontvangst nemen. Tevens heeft hij een attentie gekregen voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Vanzelfsprekend mocht een mooie bos bloemen, gemaakt door dochter Karin, niet ontbreken voor zijn vrouw Giny.

Bekijk hier de foto’s / video